31.8.13

Lev å va glad


Emina lallar runt och sjunger:
"A little party never killed nobody,
So we gon’ dance until we drop, drop!" 

28.8.13

Longboard Gathering Stockholm

Det har verkligen varit en crazy weekend uppe i Stockholm. Longboardar precis överallt! Vi invaderade Stockholms gator med en massiv cruise och fyllde även ett helt tunnelbanetåg. Det har verkligen varit häftigt och jag vill tacka Longboard Sweden och alla andra inblandade företag för ett grymt bra engagemang och arrangemang! :D

Här följer lite av de bästa bilderna.

Sjukt mycket Stoke under Girls Freeride! Glädjespridare Kristina & Fanny

 Massiv tjej start på gång! Girls Freeride

Girls Freeride med Fanny i spetsen.

Longboard brudar över allt!

Sjukt kul att träffa så många tjejer på Girls Pre Party hos Kahalani

The Gatherings berömda cruise var en succé även i år! Närmare 1000 longboard åkare följde Stockholms gator och skrämde bilister. "You own the car, not the road" ;)

 The Gathering Cruise

Vi tillbringade mycket tid i Highwalley Skateworld. Där trivdes många skejtare stora som små.

Kahalani Puch Race var hetsigast i starten.

Kahalani Puch Race

Hippie Jump tävlingen vann den här killen som hoppade 130 cm

Stay Stoked!

27.8.13

Nya generationens downhill åkare



Den nya generationen kritiserar och provar ut skyddsutrustningen. På Downhill tävlingen i Sthlm.

26.8.13

Skate chicks

Vi höll oss fräscha under dricksvatten kranen på Highwalley Skateworld. Oh Yeah! 

20.8.13

Resultatlista TDC

Boardlife har publicerat resultatlistan från SM på boardlife.se in och kika!

Bild stulen från boardlife, gå in på länken och se dom andra podiumbilderna.

18.8.13

Taberg Downhill Challange (SM)


Nu har vi varit nere i Taberg och kört SM i longboard downhill. Husbilen fick tyvärr inte följa med, den skulle stanna hemma och göra sig fin inför nästa helg ^^ Vi trycktes istället in som sardiner i en burk, eller, longboardåkare i en gymnastiksal.


...och kreativa och tävlingsinriktade som vi brädåkare är, kunde vi hitta roliga sysselsättningar...


Vi startade lördagen med REGN. Men icke var vi olyckliga för det, tänk va kul att få glida fyra gånger så långt innan man stannar brädan. Jag måste erkänna att jag var extremt nervös vid frukosten, som vi förövrigt åt på Tabergs topp restaurang. Underbar utsikt, säkert mer än en mil, nästan ända upp till Jönköping?



Efter frukost och riders meeting knallade vi ner en bit. Starten flyttades ner lite, vilket gav en lugnare Emina, och säkerligen starkt reducerade antalet skadade åkare. Safety First!


Personligen hade jag bara inplastade fötter, men det var många som följde den här varianten.


Som tur var blev marken torr efter lunch och stannade så till samma tid nästa dag. Martina tog många fina bilder åt oss, dessa är bara ett smått urval. Det kommer upp ett album på facebook senare.



My


Åkare på väg upp. En av tre lastbilar.

Emina.

Det började ösregna lagom till damernas uppvärmnings åk. Fotbroms var ingen bra idé upptäckte jag då. Fannys pappa lyckades fånga min krasch klockrent på bild.

Live fast Die young ?

Dam Racet blev riktigt brutalt sedan. Jag tog mig lite vatten över huvudet och kickade kanske för hårt, men lärde mig mycket. Vi kraschade alla tre vid högersvängen (jag lite innan iof). Sedan lyckades jag och My köra in i varandra strax innan mål dessutom. Riktigt otur och tråkigt. Men vi klarade oss fint, stenhårda som vi är och avslutade racet hela.
1. Fanny
2. Emina
3. My

Måste säga hur sjukt kul och peppande det är att köra med er två och att jag ser fram mot alla race vi kommer göra i framtiden! Skänker även en tanke till Malin som ligger skadad hemma i Göteborg. Kärlek till dig så att du kryar på dig snart och kan åka med oss! :)

Vi fick varsin jätte söt pokal


Det var inte bara vi som kraschade i helgen. Det var brutalt många krascher . . . 


Men Fanny klarade sig den här gången!
It's not so funny..

Linder, Emina, Erik + Martina (bakom kameran).

Evolver Crew tackar för sig, den här gången! :D vi ses åter igen på The Gathering nästa helg! Kommer bli AWSUM. Kommer bli STOKE. Kommer bli EPIC ^^

Taggar med förra årets video:


Stay Stoked !

16.8.13

Taggar inför SM

Sätter mig i bilen. Rullar mot Taberg Downhill Challange (SM). Sjukt nervös i hela kroppen. Det ligger ett sug i magen, för det kommer gå fort i helgen...

Fick tag på ett par äckligt billiga skor, som jag kan rippa sönder. Så nu har jag målat dom med hjälp av min kreativa kille. Haha. Höger doja: "To Fast Fo Ya" och Vänster doja: "Live Fast Die Young".

15.8.13

Longboard i Stockholm

Resan till Sthlm var guld värd!
och många bilder blev det...

Vi rullade dit i en Volkswagen LT 31.  Den gick inte fort och det blev långa bilköer bakom oss. Men den är det mysigaste jag någonsin rest med! :D Ett sovloft, en soffgrupp, ett kök & en liten toa. Everything you really need ^^


Tyvärr blev det ingen Tenacious D konsert. När vi kom dit var kön 500 m lång och 4 m bred. Vi hade ingen chans. Så vi fick helt enkelt mysa av storstan och käka burgare på Broken ist.

Våra reskompisar drog hem på kvällen men vi stannade kvar för att upptäcka Stockholms Longboard kultur. Vi mötte upp med My & Markus. Inbitna brädåkare i Stockholm.

Våra privata söta guider visar oss Bagarebacken. En riktigt goo freeride backe.

Linder skillar loss med en switch Kelly check.
 My slajdar riktigt hard core me gipsad hand.

Vi blev även introducerade för "Ryss". En brutal liten downhill backe. Den älskade jag! Både en klurig höger och en vänster som vi försökte öva slides i. Tyvärr fick vi inga långa stunder där för det ville börja regna varje gång. Därav heller inga bilder just där ifrån.

Highwalley Skateworld.

På nätterna ställde vi oss och sov på parkeringen till Highvalley Skateworld. En nybyggd skatepark med flera longboardvänliga features. Väldigt känt bland longboard åkarna för sitt dike, som var riktigt nice!

Earlygrab ut ur diket.

Och det bästa med hela resan var att jag äntligen hittat mitt skinnställ! :D galet nöjd! Vi gick ner till 118 Second Läder som är känt bland oss Downhillåkare att hjälpa till med skinnställ. Det låg i en riktigt mysig källare. Jag klämde mig svettigt in i flera ställ innan jag hittade rätt. Ett gammalt svart/brunt skinn som förr hade använts som racingställ. Riktigt riktigt coolt! Tyvärr fick jag lämna kvar det för lite omvårdnad, men jag får det imorgon ;) lagom inför SM som börjar på lördag!

Stoked !

Hemkomst
Eftersom vädergudarna inte var på vår sida åkte vi hem en dag tidigare. Lätt val när det skulle blixtra & åska i Stockholm, men hemma skulle det bli soligt. Så vi reste hem på natten, stannade och sov. Sen när vi kom hem på onsdag morgon slängde vi in väskorna och tog en välförtjänt dusch. Sen ut i backarna igen! haha, jag får nog aldrig nog :D

Gänget: Erik, Anton, Frej & Linder.
(Emina & Martina utanför bild.
)

En heldag med hemma gänget. Vi började i Simsjön för att sedan plocka upp fler folk och åka till Lerdala samt en nyintroducerad backe i Timmersdala. Jag filmade ett av våra goaste åk som ni ser i inlägget här nedanför.

Simsjön, avslutande åk.

Förbereder oss i Lerdala.

Stoke från våra herrar, på starten, Lerdala.

Timmersdala, introduceras av Anton & Anton. Riktigt skön asfalt! Jag har aldrig åkt nånting liknande. Vi kom upp i 75 km/h och det kändes som man svävade ovanför marken lixom :D otroligt gött!

Vi filmade ett run, se klippet i tidigare inlägg.

S t o k e d !